ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ι Τ Α Λ Ι Κ Α

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α

Web: http://www.italingua.gr/ E-mail: italingua@italingua.gr
ITALINGUA-LILIOPOULOS
Akadimias 85 Pl. Kaniggos Athina
tel. 2103303695 fax 2103303696
cell. 6973745645

Προετοιμασία για Σπουδές στην Ιταλία, όλα τα Ιταλικά Πανεπιστήμια, Ιταλική Γλώσσα και στην Ορολογία των Ειδικών μαθημάτων.
Η επιλογή του Πανεπιστημίου, γίνεται κατόπιν δικής μας συμβουλής, σύμφωνα με τις στατιστικές των προηγούμενων ετών, τον αριθμό επιτυχόντων, του κόστους ζωής της πόλης και γενικά ότι είναι ωφέλιμο, ώστε να διασφαλίσει την σίγουρη επιτυχία στον υποψήφιο. Όλα τα διαδικαστικά στην Ελλάδα και στην Ιταλία τα αναλαμβάνουμε εμείς μέχρι και εξεύρεση κατοικίας!!
Τα Πανεπιστήμια της Ιταλίας είναι Κ ρ α τ ι κ ά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αναγνωρίσεως στην Ελλάδα. (χώρα Ε.Ε.)

Το κόστος ζωής είναι πάνω κάτω το ίδιο με της Ελλάδος και σε πολλές περιπτώσεις μιο οικονομικά απ’ ότι στην Ελλάδα. Οι πόλεις του Βορρά είναι ελαφρώς πιο ακριβές από τις πόλεις του Νότου.
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ… ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤOΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΣ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ!
Το κόστος προετοιμασίας (Ιατρική-Οδοντιατρική-Φαρμακευτική και όλα τα Παραϊατρικά Επαγγέλματα. είναι 2310 Ευρώ όλο το χρόνο, όλα πληρωμένα. Γλώσσα-Ορολογία. Πολυτεχνείο, Νομική, Παιδαγωγικά Φιλολογικά 2184 ευρώ.
Το πρόγραμμα προετοιμασίας για Πανεπιστήμια της Ιταλίας ξεκινάει
1 Οκτωβρίου και είναι 9ωρο την εβδομάδα. Από τον μήνα Νοέμβριο προστίθενται οι ώρες της Ορολογίας στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Φαρμακευτική, Παραϊατρικά
Τα μαθήματα τελειώνουν 10 Ιουνίου και τον μήνα Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο αυξάνεται ο αριθμός των ωρών στις 21 την εβδομάδα.
Τα Πανεπιστήμια στην Ιταλία, βάσει του Ιταλικού Συντάγματος είναι αυτόνομα. Το κάθε Πανεπιστήμιο βγάζει συγκεκριμένες θέσεις. Για παράδειγμα στην Ιατρική η Ρώμη βγάζει 400 θέσεις η Ανκόνα 200 θέσεις η Νάπολη 200 θέσεις κ.ο.κ.
Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις από πόλη σε πόλη αλλάζουν.
Η Επιλογή της Πόλης γίνεται με βάσει 3 κριτήρια.
  1. Επίδοση των μαθητών στα μαθήματα που θα εξεταστούν.
  2. Στατιστικά στοιχεία των βάσεων της κάθε πόλης.
  3. Κόστος ζωής της πόλης.


Για παράδειγμα με βαθμό 29 στην BOLOGNA μπήκε μαθητής στην Φαρμακευτική, ενώ στην PARMA με τον ίδιο βαθμό έμπαινε στην Ιατρική.
Άρα η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ναι μεν χρειάζεται μια πολύ καλή προετοιμασία στην ειδικά μαθήματα αλλά πολύ περισσότερο εξαρτάται από την σωστή επιλογή της πόλης.
Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να αξιολογήσουμε ένα μαθητή, γνωρίζουμε τις βάσεις των πόλεων, καθώς επίσης και το κόστος ζωής από πόλη σε πόλη, καθ’ ότι βρίσκουμε και τις οικίες των υποψήφιων σπουδαστών.
Θα ήταν λάθος να αποφασίσετε δίχως να μας ρωτήσετε !
Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία διάρκεια 1 μηνός πριν την εισαγωγή στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο.
Το κέντρο μας διοργανώνει εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ιταλία στα συνεργαζόμενα κολέγιά μας.
Συγκεκριμένα για τους Υποψηφίους, διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, διάρκεια ενός μηνός στην πόλη της L'Aquila με απώτερο σκοπό την εξοικείωση με την Ιταλική γλώσσα και το ιταλικό περιβάλλον. Το ταξίδι γίνεται με την φροντίδα και την συνοδεία του Κέντρου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τη Γραμματεία του κέντρου μας.
``Τι Ελλάδα...τι Ιταλία....
σπουδάστε σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο...τη σχολή της αρεσκείας σας, των ονείρων σας.
...το κόστος ζωής, είναι πάνω κάτω το ίδιο με της Ελλάδος!
Εμπιστευθείτε μας και αφήστε μας να σάς συμβουλέψουμε υπεύθυνα, έγκυρα...και πάνω απ’ όλα... ΔΩΡΕΑΝ γιατί εμείς κάνουμε ΜΟΝΟ Ιταλικά και είμαστε ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ!΄΄
Άκης Ν. Λιλιόπουλος
20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Η απόλυτη εξειδίκευση, η Δύναμή μας, η Υποδομή και η Τεχνογνωσία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Κέντρου μας.
Οι σπουδές στην Ιταλία είναι το αντικείμενό μας.

ο Διευθυντής Σπουδών
Dott. Prof. Άκης Ν. Λιλιόπουλος
Web: http://www.italingua.gr/ E-mail: italingua@italingua.gr ITALINGUA-LILIOPOULOS Akadimias 85 Pl. Kaniggos Athina tel. 2103303695 fax 2103303696 cell. 6973745645
 ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ

Alessia Darra

Διευθύντρια Γραμματείας "Italingua"