Οργιάζει η παραπληροφόρηση για τα Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Πληροφορούμαστε ότι οργανισμός ελληνικός, διαφήμισε έντονα και διοργάνωσε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, πληροφορώντας του υποψηφίους για τα Ιταλικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα υπήρχε και εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου ή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, που έδωσε τις εξής πληροφορίες.
Στην ερώτηση που του έγινε αν οι μαθητές που τελειώνουν μια σχολή Πανεπιστημιακή ή των ΤΕΙ, μπορούν να κάνουν «συντόμευση» σπουδών σε παρεμφερή Πανεπιστημιακή σχολή της Ιταλίας απάντησε ο εκπρόσωπος του Μιλάνου ότι οι αναγνωρίσεις των credits ….έχουν καταργηθεί από το 2010 και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κάνει συντόμευση σε προπτυχιακό. Προέτρεψε δε, την μαθήτρια, να μην πάει για προπτυχιακό, αλλά να πάει για master.
Η κοπέλα και οι γονείς της, πήραν έξαλλοι τηλέφωνο στην σχολή μας, και μας ρώτησαν γιατί δεν τους ενημερώσαμε για το γεγονός ότι από το 2010, δεν μπορούν οι μαθητές να κάνουν συντόμευση σπουδών σε παρεμφερή σχολή.
Εμείς βέβαια, απαντήσαμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για το γεγονός και μας παραξένεψε, διότι στείλαμε μαθητές για συντόμευση το…2011!!!
Επικοινωνήσαμε με την Ιταλική Πρεσβεία, και μας είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και σκεφτήκαμε ότι το έκαναν για να προωθήσουν τα master τα οποία εκπροσώπευαν. ....απίστευτο στο βωμό της προπαγάνδας?!!!!!!!!!
Άκης Ν. Λιλιόπουλος
Καθηγητής Ιταλικής (http://www.italingua.gr)